Blije gezichten bij de diploma uitreiking Piëzo en mboRijnland fotograaf Jeroen Stahlecker copyBlije gezichten van gediplomeerden bij het in ontvangst nemen van hun diploma. In totaal ontvingen negenentwintig deelnemers een diploma, waarvan dertien een mbo1-diploma Entree en zestien een mbo2-diploma Servicemedewerker. De diploma’s werden uitgereikt door wethouder Bouke Velzen.

Sinds 2013 bieden mboRijnland en Piëzo mbo-opleidingen (BBL) aan voor volwassenen zonder vooropleiding en met grote afstand tot de arbeidsmarkt. Naast een professioneel opleidingsteam vanuit mboRijnland en Piëzo zijn vrijwilligers aan de opleidingstrajecten verbonden. Zij helpen de deelnemers met huiswerk, bieden taal- en rekenondersteuning en lessen digitale vaardigheden.

Gestimuleerd door docenten en vrijwilligers wist de groep de opleiding succesvol af te ronden. De deelnemers combineerden school met praktijkstages bij organisaties in de wijk en bij bedrijven. Er is voor de toeleiding van deelnemers nauw samengewerkt met Werkbedrijf De Binnenbaan.

Fotograaf: Jeroen Stahlecker

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-