DSC 7049DSC 7172Er zijn weer jonge hertjes geboren in het hertenkamp in Rokkeveen. De twee kleine hertenkalfjes groeien goed en verkennen nog wat onwennig het hertenkamp. Natuurlijk worden ze daarbij goed in de gaten gehouden door hun moeder, de hinde.

Het hertenkamp in Rokkeveen bevindt zich achter Winkelcentrum De Vlieger aan de Groen-Blauwlaan. Het is onduidelijk of het hertenkamp kan blijven bestaan, landelijk beleid is dat herten vanaf januari 2024 niet meer op de zogenoemde positieflijst staan met dieren die als hobby- of huisdier gehouden mogen worden. Het houden van herten in hertenkampen, ook al hebben de dieren er voldoende ruimte en worden ze goed verzorgd, is dan niet meer toegestaan. Bestaande groepen mogen wel blijven bestaan, maar ze mogen niet meer uitbreiden en er mogen dus geen jonge hertjes meer geboren worden vanaf januari 2024. Andere 'kinderboerderijdieren', zoals alpaca's, lama's, ezels, schapen, geiten en kamelen staan wel op de lijst. Misschien zijn deze jonkies dus wel de laatste hertjes die in dit hertenkamp geboren worden.

 DSC 7136  DSC 7230


De Zoetermeerse VVD, en de landelijke VVD, is tegen het besluit om de hertenkampen te sluiten. De vraag is echter of dit nog tegen te houden is. Thera Hoekstra, Raadslid Zoetermeerse VVD: "De Zoetermeerse VVD vindt een hertenkamp waarin de herten veilig en gezond kunnen leven belangrijk voor de stad en voor haar (jonge) inwoners. Niet alleen is het een plek waar jong en oud kennis kunnen maken en kunnen leren over de natuur en de prachtige inwoners ervan, maar het is ook een fijne plek om te ontspannen en te genieten."

Foto's: Rianne Veeninga 



-advertenties-

-goede doel-