Merinde kinderburgemeester met Charlie aptrootMerinde Aalders sprak in bij de raad en stelde voor een kinderburgemeester te benoemen. Zo werd zij de eerste en enige die dit ambt heeft bekleed. Na een proefjaar was zij al weer 'burgemeester' af. Dit is Terug-kijkend met een film uit 2016.

De Zoetermeerse Merinde (toen 9 jaar) zag dat andere steden een kinderburgemeester hebben en sprak hierover in bij de raadsvergadering. Hierop kwam het besluit om een jaar op proef een kinderburgemeester te benoemen. In januari 2016 werd zij officieel de eerste jonge burgemeester van Zoetermeer. Zij nam in haar functie deel aan een aantal 'openbare optredens' zoals de opening van de Avond4daagse. Zij liep mee met toenmalig burgemeester Charlie Aptroot. Op scholen konden kinderen haar vertellen wat zij graag voor de stad zouden willen.

Ook speelde zij in de sinterklaasfilm 'Zoekpiet Zoekt Sinthuis'. Na een jaar in functie te zijn geweest, was de proefperiode afgelopen. In 2017 waren de politieke partijen het niet eens over het wel of niet doorgaan van de kinderburgemeester. Er is nog gesproken dat dit in een andere vorm door zou moeten gaan. Vanaf dat moment is het erg lastig om aan meer informatie te komen over de toekomst van de kinderburgemeester. Er zou een advies zijn uitgebracht aan de raad, waarin de adviescommissie zelf de raad en raadsleden zou gaan promoten, met extra aandacht voor kinderen. Een advies waarvan de burgers en de pers niets meer van vernomen hebben. 

Zo blijft Merinde de eerste en enige Zoetermeerse kinderburgemeester.

Zie ons artikel hier.

 

 Meer video's: 
Oude films Zoetermeer Actief
Actuele films Zoetermeer Actief film

-advertenties-

-goede doel-