IMG 9498 copy copy copyDeze week zijn vijf minderjarige verdachten opgepakt voor betrokkenheid bij verschillende incidenten in de stad. De vijf meisjes zouden betrokken zijn geweest bij mishandelingen, diefstal en afpersing met geweld.

Deze week hield de politie de vijf minderjarige verdachten aan. Het gaat om een meisje van 15 jaar, twee meisjes van 14 jaar en een meisje van 13 jaar uit Zoetermeer en een meisje van 14 jaar uit Delft. Zij kwamen bij de politie in beeld in een onderzoek naar een mishandeling, die vorige maand heeft plaatsgevonden in het Stadshart.

De meisjes bleken niet alleen betrokken te zijn bij die mishandeling, waarbij een 13-jarige gewond raakte. Na verder onderzoek kwamen zij ook in beeld bij een reeks andere geweldsincidenten in voorgaande maanden.

De groep minderjarigen is wellicht groter dan de vijf aangehouden verdachten, meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. Twee van de aangehouden meisjes zijn inmiddels vrijgelaten in afwachting van hun proces. De overige drie meisjes zijn vrijdag 14 juli voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mogelijk zijn er nog meer incidenten die in verband kunnen worden gebracht met dit onderzoek, maar die nog niet bekend zijn bij de politie. Bent u of kent u iemand die de afgelopen tijd slachtoffer is geworden van een geweldsincident in Zoetermeer en heeft u nog niet met de politie gesproken, laat het dan weten. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-