BBQ copyMet de zomer in volle gang, genieten veel mensen van gezellige barbecues. Het is belangrijk om de resten na het barbecueën op de juiste manier te verwijderen. Zo voorkomt u vieze containers en verspreiding van as.

Daarom: let op wat u met uw BBQ-resten doet. "Recentelijk had iemand BBQ-resten van de avond ervoor in de kliko gegooid, in de veronderstelling dat het uit was. Resultaat was dat de kliko in de brand ging en vervolgens twee schuttingdelen", aldus wijkagent Rob Doorneveld uit De Leyens. 

Laat de barbecue eerst helemaal afkoelen, gooi daarna de afgekoelde as in een plastic zak en plaats de dichtgebonden zak in uw container bij het restafval. Gooi dit niet los in uw container. Als u de as namelijk los in de container gooit, kan dit leiden tot vervuiling van de container en onnodige rommel. 

Niet geschikt voor recycling

Ook niet onbelangrijk om te melden: as en andere resten van een barbecue zijn niet geschikt voor recycling. Het hoort thuis bij het restafval en niet in de groene bak. 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-