Zwemreagels doorgestreept openliucht zwembadDe strenge regels voor het buitenbad in het Van Tuyllpark zijn aangepast, zoals eerder al gemeld, maar nu blijkt dat er nog 1 belangrijke regel is geschrapt: het vereiste zwemdiploma is niet langer verplicht.

Op een groot bord naast de ingang was al te zien dat de meest beperkende regels waren geschrapt: de leeftijdsregel van 12 jaar en de minimumlengte van 1.50 meter.

Ook de regels dat een groep van 4 personen niet welkom is en het maximumaantal van 40 bezoekers waren al weggehaald en afgeplakt met zwart tape. De regel die echter nog niet was ingetrokken was de eis dat iedereen in het bezit van een zwemdiploma diende te zijn.

Daar is nu ook een herziening op gekomen. Naar aanleiding van vragen die door het FvD waren gesteld aan het college, zijn voornoemde wijzigingen in de regels nogmaals bekrachtigd, maar is ook gemeld dat iedereen zonder zwemdiploma ook naar binnen mag, mits onder begeleiding en toezicht van een volwassene.

Goed nieuws dus voor de zwemliefhebbers: de toegangsregels zijn op uitdrukkelijk verzoek van de gemeente aangepast, omdat de gemeente vindt dat iedereen tot zo'n zwemvoorziening toegang moet hebben en niemand kan worden uitgesloten op grond van bijvoorbeeld lengte, leeftijd of het bezit van een diploma. Jonge kinderen zonder diploma zijn dus eveneens van harte welkom om van het buitenbad te komen genieten deze zomer.

Foto: het bord met de huisregels, waar de eis van het hebben van een zwemdiploma (nog) niet is afgedekt.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-