ZelfpluktuinVanaf half juli t/m eind september is de wijktuin in Rokkeveen een Walhalla aan rijpe bessen, bramen, pruimen, frambozen etc. En wat is nou leuker dan zélf al dat prachtige fruit van de struiken te halen?

Tijdens de zelfpluk-dagen is daarom iedereen welkom om de wijktuin in te trekken en de bakken te vullen met vers fruit. Van het geplukte fruit wordt later jam gemaakt. Genieten van je eigen geplukte fruit? Het fruit wordt ook in kleine hoeveelheden verkocht. Na het plukken of in je eigen plukpauze ben je van harte welkom voor een kopje koffie.

Je bent elke woensdagmiddag van 13.00-15.30 uur, elke donderdagavond van 18.30-20.00 uur, zaterdag 5 augustus van 13.00-15.30 uur en zaterdag 2 september van 13.00-15.30 uur van harte welkom om mee te plukken.

Deelname is gratis. Pluk je voor de Stichting? Dan mag er een bakje fruit mee naar huis (1 per gezin). Je krijgt uitleg en wordt begeleid door de vrijwilligers. Max. 2 kinderen per volwassene en onder toezicht en begeleiding. Neem voor het klein fruit een eigen bakje mee.

Te koop: eigen streekproducten zoals: jam, honing en groente van het seizoen. En de bloemen pluktuin is ook open. Geef het door aan bekenden en buren, want samen plukken is gezelliger.

Je vindt de wijktuin op de Spectrumsingel 50, naast de egelopvang, aan de rand van het Burgemeester Hoekstrapark.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-