Tuingezel, een dagbesteding voor mensen met dementie, gevestigd op de Stadsboerderij het Buitenbeest op de Voorweg zoekt vrijwilligers. Tuingezel heeft meerdere vrijwilligersfuncties waar zij mensen voor kunnen gebruiken: chauffeurs, horeca en als ondersteuning van de activiteiten gedurende de dag.

Chauffeur

Als chauffeur haal je deelnemers met je eigen auto tussen 09.00 en 10.00 thuis op en brengt ze naar Tuingezel. Na een kopje koffie en een gezellig gesprek kun je je eigen gang gaan. Mocht je bereid en beschikbaar zijn in de middag tussen 15:30 en 16:00, dan kun je de deelnemers weer naar huis brengen.

Horeca

Voor de koffie/thee- en lunchvoorziening zoekt Tuingezel meerdere vrijwilligers die een dag per week beschikbaar is. Je verzorgt in de ochtend de koffie en thee waarna je boodschappen doet voor de lunch. Je verzorgt samen met de deelnemers de lunch en serveert daarbij je zelfgemaakte soep, salade of een ander lekker gerecht. In de middag zorg je voor de limonade, thee en koffie.

Algemene vrijwilliger

Jij bent de extra paar ogen en handen van de begeleiders van Tuingezel. Gedurende de dag begeleid je de deelnemers bij het maken van ED233F60 F1F1 44EC BEB2 38058FA964ACeen wandeling, het eten geven van boerderijdieren of het maken van producten. Deelnemers maken producten van hout, werken met vilt of maken andere soorten kunstwerken. Sommige deelnemers hebben groene vingers en werken graag in de tuin of stekken plantjes.

Tuingezel is een dagbestedingslocatie die vijf dagen per week opvang biedt aan kwetsbare mensen en mensen met dementie in allerlei leeftijdscategorieën. Ze vangen elf mensen per dag op, die worden begeleid door vaste krachten met een zorgachtergrond en twee kunstenaars, die activiteiten begeleiden. Tuingezel vangt mensen op en zorgt dat zij zich nuttig voelen in een groene omgeving, zonder betutteling. Zinvol bezig zijn is een belangrijk onderdeel van de visie van Tuingezel. Naast het doen van klusjes op de boerderij waar ze onder andere de cavia’s verzorgen, maken ze onder begeleiding van de kunstenaars handgemaakte producten. Deze producten zoals vogelhuisjes, bijenhotels en kandelaars worden verkocht in het eigen cadeau-to-go winkeltje.

Bij interesse kun je contact opnemen met Peter Hop of Silvia.
Telefoon: 06-51294671 of stuur een mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-