Jongeren hebben tijdens en na corona veel moeten missen op cultureel vlak. Tijd om een inhaalslag te maken. Het Rijk wil een duurzaam herstel van cultuurparticipatie onder jongeren tussen de 14 en 27 jaar. De gemeente Zoetermeer heeft hiervoor eenmalig een bedrag van 502.400,- euro gekregen.

De gemeente wil dit geld gebruiken om ondersteuning te bieden aan plekken en initiatieven waar jongeren zich creatief kunnen ontwikkelen. In de periode 2023-2024 (vanaf 1 augustus 2023) stelt de gemeente hiervoor een subsidieregeling open, gericht op het ondersteunen van culturele projecten voor, door en met jongeren.

Wil jij ook met jongeren aan de slag?

Heb jij een idee voor een toffe plek, een (meerdaags) festival voor jongeren, activiteiten gericht op subculturen of urban arts of andere ideeën die inspelen op de belevingswereld van jongeren? Of ben jij zelf een jongere die met een cultureel project aan de slag wilt? Lees dan alvast de officiële publicatie van de subsidieregeling. De informatie over het aanvragen van deze subsidie volgt zo snel mogelijk op de website van de gemeente Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-