Blessen Jeroen liggend copyIn De Balij start Staatsbosbeheer vanaf 24 juli met boswerkzaamheden. Er worden op verschillende plekken geselecteerde bomen gekapt. In eerste instantie worden bomen gekapt om andere bomen meer ruimte te geven om groter en ouder te worden. Daarnaast om ruimte te maken voor de nieuwe jonge bomen.

De Balij is een bos tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft. Tijdens de boswerkzaamheden worden de bomen die met een oranje kleur zijn ‘geblest’ machinaal weggehaald. Na afloop van de werkzaamheden worden diverse jonge bomen en struiken terug geplant waardoor de diversiteit in het bos wordt vergroot.

Overlast beperken

Staatsbosbeheer probeert zo min mogelijk overlast te veroorzaken tijdens de werkzaamheden maar het kan zijn dat hier en daar een wandel- of fietspad tijdelijk is afgesloten. Ook kan er geluidsoverlast ontstaan door de machines. De werkzaamheden nemen een paar weken in beslag.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-