Korea WSJ copyZuid-Korea organiseert van 1 tot en met 12 augustus 2023 in SaeManGeum de 25e World Scout Jamboree. Vanuit Nederland gaan 35 troepen en vanuit Scoutinggroep John McCormick Zoetermeer (JMC) gaan er ook een aantal leden mee. Het thema dit jaar is 'Draw your dream'.

De Wereld Jamboree of World Scout Jamboree (WSJ) is het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd. In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland gehouden. Totaal komen inmiddels ruim 50.000 scouts uit 150 verschillende landen samen op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en maken ze kennis met elkaars culturen, gewoontes en gebruiken. Samen met een reis door het organiserende land maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers in de leeftijd van 14 t/m 17 jaar.

Grootste Nederlandse Contingent ooit

Vanuit Nederland gaan 35 troepen met in totaal 1260 jeugddeelnemers, 140 troepstafleden (36 jeugddeelnemers en 4 troepstafleden per troep), 593 IST’ers (International Service Team) en 20 CMT (Contingent Management Team). Dit is het grootste Nederlandse Contingent voor een World Scout Jamboree ooit. Het Nederlands Contingent heeft als thema “Save what bugs you!”. Iedere troep heeft de naam van een insect gekregen.

IST naar WSJ 2023

Vanuit Scoutinggroep John McCormick Zoetermeer (JMC) gaan er vier leden mee. De 4 jeugdleden (Anna, Esmée, Lauren Jorja en Renske) vallen onder troep Vuurvlinder. Daarnaast gaan er 8 vrijwilligers (Esther, Gwenny, Jordan, Kenneth, Maarten, Marit H., Marit v.d.M. en Miguel) mee als lid van het International Service Team (IST) om de Koreaanse organisatie te ondersteunen, zij hebben de naam Honingbij meegekregen.

 Vuurvlinder WSJ  Honingbij WSJ

De Vuurvlinders vertrokken maandag 24 juli vanuit Brussel en vliegen met een tussenstop via Dubai hun avonturen tegemoet, startend met een voorreis door het land. De vrijwilligers vertrokken al eerder vanaf Schiphol. Op www.johnmccormick.nl bekijk je de deelname van leden van Scouting JMC door de jaren heen. En vind je linkjes naar de website en Instagram van het Nederlandse contingent voor het bekijken van de ervaringen in Zuid-Korea in 2023.

chief scoutChief scout Freek Vonk wenst de scouts via een filmpje alvast een fantastisch WSJ in Korea: https://youtu.be/6m_m0Y13NIc

 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-