BiodiversiteitDe Natuurtuin organiseert, in samenwerking met Taxon Expeditions, van 21 tot en met 25 augustus het project: Biodiversiteit in de Stad. Inwoners van Zoetermeer kunnen zelf actief meedoen met het inventariseren van de biodiversiteit in hun stad.

Als ‘burgerwetenschapper’ ('citizen scientist') kom je zo meer te weten over de planten en dieren in je directe omgeving. De locaties zijn dit jaar de Natuurtuin en het Westerpark. Niet alleen leuk voor bewoners uit de aangrenzende wijken, maar voor alle Zoetermeerders. De gemeente Zoetermeer en Fonds 1818 ondersteunen dit initiatief van harte en met subsidie.

Menno Schilthuizen

De organisatie is in handen van Prof. Menno Schilthuizen, die al vele jaren met zijn bedrijf Taxon Expeditions wetenschappelijke expedities organiseert, waaraan ook niet-biologen kunnen meedoen. Naast de experts van Taxon zijn ook twee lokale experts bij dit project betrokken: Arno van Berge Henegouwen (l) en Anthonie van Peursen (r).

Henegouwen en peursen

Doe mee

Geef je op via de website van de Natuurtuin Zoetermeer. Deelnemen kan op alle dagen of enkele dagen kan ook. Voor lunch en diner wordt gezorgd. Het (voorlopige) programma staat ook op de website

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-