rosariumHet Rosarium Rokkeveen dat al 32 jaar bestaat, is onderdeel geweest van de Floriade 1992. In 2021 is het Rosarium nog grondig aangepakt door van der Spek Hoveniers en sinds 2022 wordt het onderhouden door een groep vrijwilligers uit de buurt.

 “Dit is een gevolg van bezuinigingen van de gemeente. Zij besloten het onderhoud over te dragen aan de buurt, omdat het rosarium in vergelijking met andere groenvoorzieningen te duur werd”, vertelt Jos Janmaat (r op foto onder). In het begin was er weinig animo voor het uitvoeren van het onderhoud. Maar nadat actief gezocht is naar vrijwilligers kwam er toch een groepje bij elkaar.  “Mijn vrouw en de buren waren de eerste vrijwilligers, ik heb me later aangesloten”, gaat Jos verder.

Schoffelen, snoeien en bemesten

Het onderhoud wordt nu uitgevoerd door een ‘trouw groepje’ van ongeveer 12 vrijwilligers. Twee keer in de week komen ze bij elkaar op woensdagmiddag en zaterdagochtend. Het werk bestaat uit schoffelen, snoeien en bemesten. De bloeiende rozen staan er prachtig bij ondanks de warme dagen.  “Het rosarium is een waardevol element in onze buurt. Het functioneert als een rustpunt voor ouderen en ouders met jonge kinderen”, aldus Jos. “Ik vind het belangrijk dat de buurt er netjes uitziet”.

Begin juli heeft (wijk) wethouder Marijke van der Meer met de wijkregisseur van Rokkeveen (Serpil Guzelmansur) nog een bezoek gebracht aan het Rosarium en de vrijwilligers om hun waardering uit te spreken voor het goede werk dat wordt verzet door de vrijwilligers. “Het geeft veel voldoening als de perken er goed bijstaan en als we zien dat het Rosarium druk wordt bezocht”, rond Jos af.

Rosarium

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-