Wist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad!

Rokkeveen ligt in 5 verschillende polders

Polders

Rokkeveen ligt, in tegenstelling tot de andere wijken van Zoetermeer, in maar liefst vijf polders, te weten: de Binnenwegse polder; de Noordpolder; het Voorhoekje; de Nieuwe- of Drooggemaakte polder en de Driemanspolder. Elk van de polders heeft een eigen specifieke ontstaansgeschiedenis.

VraagtekenEen groot deel van de oorspronkelijk middeleeuwse laagveengronden rond het dorp Zoetermeer/Zegwaard werd vanaf de 14e eeuw geleidelijk afgegraven ten behoeve van de turfwinning en kwam zo permanent onder water te staan. Vanaf het midden van de 17e eeuw werden deze uitgeveende plassen rondom Zoetermeer en Zegwaard drooggemalen, waarbij de zogenoemde droogmakerijen ontstonden (Driemanspolder 1675, Binnenwegse Polder 1701-1706). Later zijn de polders opgegaan in één grote polder, de Binnenwegse Polder.

Heeft u zelf ook leuke feitjes over Zoetermeer? Stuur ze naar onze redactie! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-