opties hotel snowworldDe Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van de gemeente Zoetermeer heeft het gemeentebestuur een negatief advies gegeven over het Masterplan SnowWorld Zoetermeer. De commissie vindt het Masterplan van onvoldoende kwaliteit en onvoldoende uitgewerkt.

Het Masterplan omvat de bouw van een hotel, sloop en nieuwbouw van een deel van het al bestaande Adventure Valley, de aanleg van een zipline en het maken van Snowyland, een soort sneeuwspeeltuin voor de kleintjes.

De Commissie Ruimtelijke Kwaliteit is een onafhankelijke adviescommissie voor het gemeentebestuur en staat onder voorzitterschap van stadsbouwmeester Ronald Knappers. Volgens de stadsbouwmeester gaat SnowWorld te veel uit van het eigen bedrijfsbelang en is er niet tot nauwelijks aandacht voor wat de meerwaarde is van het project voor het Buytenpark.

Het Kwaliteitsteam Buytenpark maakt zich zorgen over de natuurgebieden in het Buytenpark, waar SnowWorld ligt. Zij stellen in hun nieuwsbrief dat zij in april dit jaar het gemeentebestuur hebben voorgesteld enkele beschermende maatregelen te treffen voor natuurgebieden als dat van het Buytenpark. Een van de voorstellen is, om binnen een afstand van minimaal 250 meter van de natuur een bufferzone aan te houden waarbinnen geen nieuwe bebouwing mag komen – dus ook geen hotel – en het geluid- en lichtniveau zeer worden beperkt om verstoring van het erachter liggende natuurgebied te verhinderen – dus geen zipline.

Het advies van de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit is niet bindend, het college hoeft zich er niet aan te houden. Leon van den Berg, voorzitter Stichting Kwaliteitsgebied Buytenpark: β€œHet nu zwart op wit gestelde oordeel van de CRK  betekent extra huiswerk voor SnowWorld en geeft ons gelegenheid om onze standpunten nog meer kracht bij te zetten.

Foto: twee opties voor het hotel bij SnowWorld, uit Advies Commissie Ruimtelijke Kwaliteit 23 juni 2023.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-