bridgeBram Doeves belicht voor u elke week een mooie bridge- of dampartij. Interessante stellingen, een leuke puzzel om over na te denken of een verslag van een goed gespeelde wedstrijd. Deze week: Zomerdrives bij Tuinen & Akkers

 Tuinen & Akkers is een grote Zoetermeerse Bridgeclub van ruim 100 leden, met als speelavond de donderdagavond in De Patio, Gaardedreef 189. Zie ook internet voor meer informatie.

In deze vakantietijd zijn er bij enkele Zoetermeerse Bridgeclubs weer de zomerdrives met een “open” karakter. Bij Tuinen en Akkers is zo’n traditionele zomerwedstrijd gaande waaraan veel bekende Zoetermeerse bridgers deelnemen zodat op veel spelletjes hoog wordt geboden en gemaakt. Maar op een avond worden 24 spelletjes gespeeld en daar zitten altijd wel lastige bij, zoals spel 11 op 20 juli.

Spel 11, 20-7-23, T&A, Zuid/Niemand

TA jul 23

 

 

 

 

 

 

 

 Biedverloop bij Prof Jack en spelverloop

Zuid opent de bieding met één klaveren, West één schoppen, Noord past en Oost heeft zo’n prachtig spel in handen dat Jack gelijk de manche biedt van vier harten, maar daarop volgde toch een doublet van Zuid, waarna iedereen paste. Zuid hoopt immers zijn twee azen te maken en zijn twee hoogste troeven, en dat gaat lukken met troefaas in Oost. En aan de negen tafels werd in de praktijk ook 6x harten geboden, 4x 4 harten en dat ging steeds down. Toch waren er ook weer drie bridgeparen die op 3 SA uitkwamen, met als zo vaak zeer uiteenlopende scores: 3SA-1; 3SAC en 3SA+2. De topscore werd behaald door het “magische” paar Leon Bosch & Jilles Kooij die mogelijkerwijs na het incasseren van hartenaas verder om de harten wisten heen te spelen, want als de verdediging twee harten hoopt te maken, is het lastig om zelf met harten op te komen, maar dan zullen mogelijkerwijs slechts de twee azen van Zuid worden geïncasseerd!

Bram Doeves (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)  

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-