6AFEE9A1 FB0D 4F00 AFD0 E19447A7D590Deanne Groenenberg, dansdocent en danseres, opent 26 augustus feestelijk de deuren van haar eigen dansschool, genaamd Amara. Onder het genot van een hapje en drankje kun je kennismaken met de dansdocenten, vragen stellen en de opgeknapte danszaal bewonderen.

Bij Dansschool Amara kun je verschillende stijlen dans volgen: modern, jazz, theaterdans, ballet showdance, dancemix en kidsmix. De lessen worden gegeven op maandag en woensdag, in de toekomst volgen meer dagen. Voor dansers die meer willen trainen of juist een specifiek element, zoals sprongen of draaien onder de knie willen krijgen, zijn de technieklessen bedoeld. Een goede danstechniek legt een goede basis voor als je later misschien wel professioneel danser wilt worden. Bij elke dansles komen er basis ballettechnieken aan bod, aangezien dat de basis is voor vele dansstijlen.

Lessen

amaraDe jonge dansers en danseressen in de leeftijd van 4-6 jaar kunnen spelenderwijs leren dansen bij de kiddydance lessen. Deanne leert ze gedurende het jaar meerdere dansen, die ze samen met haar op het podium opvoeren tijdens de dansshow aan het eind van het lesjaar. De kidsdance groep is bedoeld voor kinderen van 7 t/m 9 jaar. Naast het leren dansen en de danstechnieken, oefenen ze voor zelfstandige groepsdansen aan het eind van het jaar. Het spelenderwijs leren gaat over naar iets serieuzer oefenen. Speciaal voor kids van 10-13 jaar zijn de Teens danslessen. Vanaf 14 jaar kun je kiezen voor de 14+ danslessen of theaterdans, daarnaast hebben ze ook nog 16+ lessen. "Bij theaterdans leer je verhaal vertellend dansen of juist dansend emoties overbrengen. Deze lessen worden gegeven door een docent die veel ervaring heeft opgedaan in theater", legt Deanne uit. Je hoeft geen danservaring te hebben om te starten met dansen en het nemen van lessen. De docenten en leerlingen die al langer dansen houden rekening met nieuwe startende dansers.

Voor altijd

amara2Deanne is geen onbekend gezicht in Zoetermeer. Afgelopen jaren gaf ze danslessen bij  Dansschool Sempresa, waar ze ook zelf danslessen heeft gevolgd. De voormalig eigenaresse van Sempresa stopte met de dansschool en vroeg Deanne of ze interesse had om de dansschool over te nemen. Die vraag kwam precies op het goede moment voor Deanne die in 2022 afstudeerde aan de Utrechtse Dansacademie, als dansdocent en allround danser. De danszaal kreeg een opknapbeurt en een nieuwe naam: Dansschool Amara. Een samenvoeging uit de woorden Amore dat liefde betekent en Mara dat voor altijd betekent. Een naam die op het lijf van Deanne is geschreven die al danst vanaf haar 4de.

De opening van Amara is op zaterdag 26 augustus van 13:00 tot 16:00. De dansschool is gevestigd aan de Eleanor Rooseveltlaan 3 in Rokkeveen. Maandag 28 augustus en woensdag 30 augustus zijn alle lessen gratis te volgen tijdens de open lesweek.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

 

-advertenties-

-goede doel-