Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Op zoek naar minder.

bouwsteigerDoorstromen naar een kleinere woning was deze week in het nieuws. Ouderen die in Zoetermeer een te grote woonruimte bezet houden maar kleiner willen gaan wonen, lopen tegen de bureaucratie en de beperkte beschikbaarheid aan. Je vraagt minder en geeft daarvoor meer terug. Dat is toch lovenswaardig en een beloning waard. Omdat Zoetermeer deze bereidwilligheid van ouderen op prijs stelt gaan ze bouwen, bouwen en vooral bouwen. Vooral meer vierkante meters per wooneenheid want ruimte zat. Hè, meer? De vraag was toch minder per wooneenheid en dan meer vierkante meters inleveren? Wat nou vraag. Laat die oudere toch lekker wonen in die te grote ruimte. De te veel aan thuishulp kan dan de vaardigheid behouden die noodzakelijk is voor het schoonmaken van een te grote ruimte. Misschien ook wel handig om twee rollators te kunnen stallen, één voor het toiletbezoek en vrije keuze uit welke van de twee toiletten. De andere rollator voor een extra rondje woonkamer ter ondersteuning van de oefeningen van de fysio. Drie slaapkamers is wel zo handig, als je ’s nachts een ongelukje hebt kun je een ander bed induiken. De stagiaire van de thuishulp kan dan de vaardigheid van bed opmaken eigen maken. En de gemeente Zoetermeer? Bouwend Nederland? Met hun demografisch inzicht, vooruitstrevendheid, visie?
Zij bouwen in hartje Zoetermeer een woontoren. Maar voor wie?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-