230617 MG 3949 LucasvanderweeDe Natuurtuin in het Westerpark organiseert van 21 tot en met 25 augustus, in samenwerking met Taxon Expeditions, het project Biodiversiteit in de Stad. Het is de bedoeling dat inwoners van Zoetermeer zelf actief meedoen met het inventariseren van de biodiversiteit in hun stad.

Het resultaat zal zijn dat deze ‘burgerwetenschappers’ (citizen scientists) meer weten over de natuur in hun directe omgeving. De gemeente Zoetermeer en Fonds 1818 ondersteunen dit initiatief van harte en met subsidie.
Buurtbewoners kunnen op deze manier meedoen aan een wetenschappelijke expeditie in hun eigen stad. Zij komen meer te weten over de planten en dieren in hun directe omgeving en helpen mee aan een inventarisatie van Flora en Fauna van dit gebied. Taxon richt zich vooral op insecten en andere kleine beestjes.
De organisatie is in handen van Prof Menno Schilthuizen die op 25 mei op het Stadhuis de Annet de Jong lezing gehouden heeft over Biodiversiteit in de Stad. Menno Schilthuizen organiseert al vele jaren met zijn bedrijf Taxon Expeditions wetenschappelijke expedities, waaraan ook niet-biologen kunnen meedoen. Taxon Expeditions exploreert wilde gebieden in Borneo, Montenegro, Italië en Panama, maar gaat ook al vijf jaar iedere zomer met buurtbewoners op ontdekkingsreis in de Amsterdamse natuur, waar tijdens zo’n biodiversiteits onderzoek zelfs twee nieuwe soorten gevonden zijn.
Buurtbewoners die willen meedoen kunnen zich opgeven via de website van de Natuurtuin: https://vriendennatuurtuinzoetermeer.nl/
Deelnemen kan de hele week, maar één dag of enkele dagen kan ook.

Vragen? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-