IMG 20230806 WA0001
In Zuid-Korea wordt op dit moment de World Scout Jamboree gehouden, het grootste scoutingkamp ter wereld. Uit Zoetermeer doen 25 scouts mee aan de jamboree, een onvergetelijke ervaring.


De jamboree wordt geplaagd door slecht weer, na de hitte van de eerste dagen is nu een orkaan op komst waardoor de scouts moeten uitwijken naar hotels in Seoul. Het programma gaat echter gewoon door, net als de ontmoetingen met scouts uit andere landen. Zo was er een 'Got talent' show waarbij de verschillende landen optreden op het grote podium, een mooie manier om elkaar wat beter te leren kennen.

 Screenshot 20230729 180411 Polarsteps  Screenshot 20230803 195610 Instagram


De Zoetermeerse scouts komen uit de Zoetermeerse Scoutinggroepen Impeesa, John McCormick en Pocahontas, daarnaast zijn er vrijwilligers mee als leiding die ook de Koreaanse organisatie ondersteunen.
Het Nederlands Contingent viel tijdens de World Scout Jamboree vooral op door dingen te doen waar Nederlanders van oudsher goed in zijn: “Dat wij zo goed zijn in het maken van dijken, dat blijkt ook hier weer op de Jamboree waar iedereen zich inzette om kuilen te graven en dijken te bouwen”.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-