20230808 40160
Kinderen worden in Seghwaert experts in het bouwen van hutten tijdens de Huttenbouwweek van YMCA in Seghwaert. De hele week wordt gebouwd aan de mooiste creaties, waarbij de kinderen al hun fantasie mogen gebruiken.


Coördinator Myrthe begeleidt de kinderen bij het bouwen, maar ook bij de activiteiten. “In de ochtend wordt gebouwd aan de hutten, maar in de middag hebben we na de lunch andere activiteiten met sport en spel.”
YMCA Zoetermeer organiseert het huttenbouwfeest nu voor de zesde keer, maar in andere steden is het soms een traditie van wel 40 jaar, waarbij vroegere deelnemers later hun eigen kinderen meenemen en ook laten genieten van het bouwen. In Zoetermeer is er veel begeleiding bij de huttenbouwweek, kinderen worden door vrijwilligers begeleid bij het bouwen en bij de activiteiten in de middag. Myrthe: “Het is heel erg jammer dat we eigenlijk te weinig vrijwilligers hebben! We hadden nog wel 15 kinderen extra kunnen ontvangen deze week, maar er waren te weinig vrijwilligers. Nu is er al vroeg een wachtlijst voor kinderen en kan niet iedereen meedoen.”

 20230808 40157  20230808 40162


20230808 40164Op de Huttenbouwweek zijn de hele week 72 kinderen druk in de weer met het bouwen van de allermooiste hut. Aan het begin van de week worden drie volle containers met hout en bouwmateriaal op het terrein geplaatst, rond de 900 pallets en ander hout dat verwerkt mag worden in de hutten. Aan het eind van de week worden alle hutten weer afgebroken en wordt het hout dat nog bruikbaar is verzameld. Dit kan dan weer worden gebruikt bij een volgende huttenbouw evenement, in een andere stad.
De kinderen werken in groepjes van 8 aan hun hut, meestal kennen ze elkaar nog niet, maar worden tijdens de week vriendschappen gesloten. Myrthe: “Naast bouwen leren de kinderen ook veel op sociaal vlak: samenwerken, overleggen, een compromis sluiten!”
De kinderen mogen hun eigen fantasie volgen, geen hut is hetzelfde. Zo worden er glijbanen in de hut ingebouwd, een etage of torentje of zelfs een overdekt chill-hoekje in de hut. De kinderen zijn trots op hun bouwwerk en hebben zo samen een leuke week met bouwen, sporten en samen spelen.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-