Wist u dat? In deze rubriek onthullen we leuke feitjes en wetenswaardigheden over Zoetermeer. Van de hoogte van de Zoetermeerse Watertoren tot de eerste Ambachtsheren, verrassend en leuk om te weten over je stad! Deze keer: Zoetermeerse familienamen.

VraagtekenDe familienaam 'Bos' is de oudste Zoetermeerse familie, al vanaf 1620 is deze familie in Zoetermeer te vinden. Uit de 17e eeuw stammen ook de families Van Leeuwen, Van der Meer en Roggeveen. Bekende oude ondernemersfamilies uit Zoetermeer zijn Van Dorp bijvoorbeeld, bekend van het installatiebedrijf. En wat dacht je van Hekker (bakker), Van der Spek (boter), Vollebregt (slager) en Henneken (verhuizer), deze families zijn al generaties aanwezig in onze stad en zijn hier nog steeds te vinden.

De drie achternamen die nu het meest voorkomen in Zoetermeer zijn: De Jong, Jansen en Pronk. Maar de achternaam Bos komt ook nog steeds veel voor, net als Van Leeuwen, Berg en Meer.

 

Heeft u zelf ook leuke feitjes over Zoetermeer? Stuur ze naar onze redactie! Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

-advertenties-

-goede doel-