Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: De eerste schooldag.

 

schoolklasMenig ouder zal afgelopen week weer blij zijn dat het is afgelopen. Die lange, lange vakantie. Het grut mag weer naar school. Een andere ouder zal met spanning de weg naar school afleggen samen met het kleinste grutje. De eerste schooldag. Voor andere ouders is het weer spannend hoe lang de schoolfiles wel weer niet zullen zijn. Overal in Zoetermeer borden, banners en vlaggen met het opschrift dat kinderen weer naar school gaan. Nou ja, kinderen? Een willekeurige school in Zoetermeer dan maar. Midden op de weg worden vier deuren van de auto opengegooid. Kinderen van milieubewuste dan wel arme autoloze ouders (of beide) kunnen met de fiets hiervoor nog net uitwijken onder het uitstoten van de nodige op de nudistencamping aangeleerde krachttermen. Op school leren ze dat vast weer wel af. Daar is de leerkracht voor. Pa vergeet in zijn haast om op tijd op het werk te verschijnen, dat de veiligheidsgordel nog vastzit zodat drie kinderen onder begeleiding van gestreste verwensingen onbegeleid het schoolplein opstormen. Pa vergeet echter niet dat de meegekregen instructies van de vrouw des huizes over de laatste voedingsadviezen, nieuwste inzichten over gedragsregels, naast wie wie in de klas moet zitten, traktatie bij een verjaardag vers, gezond en stikstofarm gekweekt moet zijn, verkeersveiligheid meer aandacht moet krijgen en de gewenste aandacht voor de week van de genderdiversiteit nog moeten worden doorgegeven aan de leerkracht. De auto met open deuren en draaiende motor moet maar even onbeheerd wachten. De vuilniswagen en ambulance wachten ook maar. Evenals de rest van het aan fossiele brandstof verslaafde fileleed. Luid toeterend uiteraard. Menig ouder heeft deze vakantie zijn kind leren fietsen, waarvoor eigenlijk?

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Lees ook: Steun-voor-ex-kankerpatienten-in-zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-