E977AE35 6F83 4041 B34F F1610BD6F043De Stichting Gewoon Daarom bestond vorige maand 1 jaar. In dat jaar heeft de stichting, die kinderfeestjes voor minima organiseert, 100 kinderen blij gemaakt met een feestje. Het doel van de stichting is om geen kinderverjaardag in de regio ongevierd voorbij te laten gaan.

Gewoon Daarom

De stichting is opgezet door vier vriendinnen, Desiree, Jaqueline, Annette en Gwenny, die elkaar al 46 jaar kennen. Nadat zij in 2021 met Kerst een Kersthuis met een kerstman en cadeautjes hadden ingericht bij stichting Oosterfaantje, beseften ze dat ze meer wilden doen. De blije gezichtjes, maar vooral de schrijnende verhalen konden ze niet naast zich neerleggen.

Gewoon Daarom begon kleinschalig met vooral thuisfeestjes en enkele bescheiden feestjes buiten de deur. Inmiddels bieden ze 10 feestjes aan, waar ook lokale bedrijven aan meedoen. Desiree van Gewoon Daarom: ”Wij bieden een volwaardig feestje, inclusief iets te eten en te drinken tijdens of na het spelen. In Zoetermeer kunnen kinderen buiten de deur onder andere kiezen uit bowlen bij Bowlingcentrum Westerpark en Jumpen bij Jump One. Iets verder weg, maar nog steeds goed te doen zijn pannenkoeken bakken en opeten bij de Pannekoe in Leidschendam en spelen bij MonkeyTown Den Haag."

De stichting organiseert de feestjes zodanig dat de jarige niet door heeft dat zij het organiseren en betalen. De stichting ontzorgt op deze manier ook de ouders die vaak de middelen niet hebben voor een feestje. “Wij als stichting hebben een dubbel gevoel over de hoeveelheid feestjes die wij mogelijk hebben gemaakt. Het aantal van ruim 100 feestjes is een prachtig resultaat, maar het is ook pijnlijk om te zien dat het zo nodig is.”

Reactie van ouders: “Super bedankt voor de moeite. Mijn zoon was er heel blij mee. Hij zei: ma, ik ga dit nooit vergeten." Een trotse vader: "Eindelijk kan mijn zoon ook een feestje geven net zoals andere kinderen in zijn klas”.

 

Voor wie is het bedoeld

De stichting organiseert kinderfeestjes voor kinderen op de basisschool waarbij ze voedselbanknormen hanteren om in aanmerking te komen. Ouders die niet bij de voedselbank komen, maar geen geld hebben voor een kinderfeestje, kunnen ze altijd contact opnemen met de stichting. Samen wordt gekeken naar de mogelijkheden. Ouders die binnen de doelgroep vallen kunnen hun kinderen aanmelden voor een feestje, het liefst vier weken van tevoren. Gewoon Daarom biedt ook feestjes voor meerdere kinderen van één gezin die gezamenlijk hun verjaardag vieren. 

 

Nieuwe feestjes

De stichting blijft kijken of nieuwe feestjes aan het assortiment toegevoegd kunnen worden. Ondernemers die mee willen doen, zijn meer dan welkom. Desiree: ”Het hoeft zeker niet gratis, maar een gereduceerd tarief is zeer wenselijk. Ook als bedrijven max. een beperkt aantal feestjes kunnen aanbieden zijn we heel geïnteresseerd”.

Website: www.stichtinggewoondaarom.nl
Telefoonnummer stichting: 06-39470644

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-