camera op lantaarnpaalHet cameratoezicht in drie wijken van Zoetermeer wordt verlengd. Dit geldt voor de wijken Buytenwegh, Meerzicht en Palenstein. Cameratoezicht heeft een preventieve werking volgens de politie en kan daarmee helpen om overlast te voorkomen.

Al voor de zomervakantie is op advies van de politie het besluit genomen om dit cameratoezicht te verlengen. Nu heeft burgemeester Bezuijen over dit besluit ook de raad geïnformeerd. Het besluit houdt in dat in Buytenwegh (Muzieklaan/Obrechtrode en Muzieklaan/Gershwinrode) het toezicht wordt verlengd tot 1 oktober 2023. De verlenging in Meerzicht (Schansbos/Savelsbos en Abdissenbos) en Palenstein (Rakkersveld) geldt tot 1 februari 2024.

 

Incidenten tegen hulpverleners

Deze zomer waren er twee incidenten met geweld tegen hulpverleners. Op 6 augustus was er een incident in winkelcentrum Meerzicht, handhaving trad hier op naar aanleiding van diverse meldingen over ernstige rookoverlast in een horecagelegenheid in het overdekte winkelcentrum Meerzicht. De gemoederen onder de betrokkenen tegen de boa’s liepen hierbij hoog op, waarbij ook politie werd ingezet. Eén persoon werd aangesproken door de politie en kreeg een boete opgelegd.
Bij een ander incident in De Leijens werden op 12 augustus op de Shawzijde politie en ambulancemedewerkers beledigd en belemmerd bij de uitvoering van hun werkzaamheden. Ambulancemedewerkers werden gehinderd door familieleden en buren bij het verlenen van assistentie bij een medische noodsituatie. In de grimmige situatie die hier ontstond, heeft de politie de ambulancemedewerkers bijgestaan, één persoon is aangehouden.

Beide incidenten worden verder onderzocht door de politie. Burgemeester Bezuijen: "Je blijft van hulpverleners af, daar is geen rechtvaardiging voor."

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-