foto artkiel vogeltjesrace1Voor de tweede keer wordt op 30 september in Zoetermeer de Vogeltjesrace gehouden met als thema; ‘Een maaltijd ver weg en een maaltijd dichtbij’. De lotenverkoop is gestart zodat volgende maand honderden houten vogeltjes kunnen racen voor het goede doel.

Sinds het voorjaar werken drie organisaties nauw samen om deze race te organiseren. Lionsclub de Meerbloem, de Tafelronde en de Wereldwinkel zijn met vrijwilligers druk bezig geweest met het aanvragen van vergunningen, prijzen regelen, muziek regelen, kraampjes regelen, kinderactiviteiten regelen, loten verkoop, en het organiseren van de dag zelf. 50% van de opbrengst gaat naar startende food ondernemers in Jinotega, de zusterstad van Zoetermeer in Nicaragua. Stedenverband Nicaragua Nederland verdubbeld daarbij de opbrengst voor Jinotega.
De andere 50% gaat naar de ‘Stichting Iedereen een Maaltijd’ in Zoetermeer. Deze stichting helpt gezinnen die door omstandigheden buiten reguliere regelingen vallen en moeite hebben om elke dag een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Christ van Gestel zegt hierover: “Onze Lionsclub de Meerbloem ziet het aantal minimagezinnen en de armoede binnen Zoetermeer groeien. Met projecten van de stichting krijgen kinderen op een laagdrempelige manier extra mogelijkheden in handen om zich beter staande te kunnen houden in de huidige maatschappij”.

De racevogeltjes hebben een nummer dat correspondeert met een lot. Een lootje is 5 euro per stuk en verkrijgbaar in de Wereldwinkel (Dorpsstraat 107), en ook op de website www.vogeltjesrace.nl . Wil je naast het lootje ook een handgemaakt vogeltje dan betaal je 7,50 euro. Er zijn leuke prijzen te winnen die gesponsord worden door winkeliers en bedrijven in Zoetermeer.
Voor kinderen is er een kleurplaatwedstrijd.

Tekst: Jannie van de Luijtgaarden

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-