2022 Fête de la Nature pers copyDoor heel Nederland zijn er tijdens ‘Fête de la Nature’ activiteiten in het weekend van 3 tot en met 5 september 2023. Gezond Natuur Wandelen houdt in het Westerpark op zondag 3 september van 10:00 tot 11:00 uur een speciale wandeling: ‘Samen wandelen in Natuur en Groen’.

Fête de la Nature (IVN) wil zo veel mogelijk mensen op een feestelijke en verrassende en laagdrempelige manier in contact brengen met de natuur in al haar diversiteit. Samen wandelen is gezellig en gezond voor iedereen. Vanuit die gedachte organiseert de wandelgroep van Gezond Natuur Wandelen op zondag 3 september 2023 de wandeling met het thema ‘makkelijk bewegen en ademen’.

Wil jij ook ontdekken hoe eenvoudige ademhalingsoefeningen daaraan kunnen bijdragen? Deze oefeningen, tussen het wandelen door, zijn voor iedereen goed te doen. Marije Mos, Adem- en ontspanningstherapeut volgens de Methode van Dixhoorn laat je ermee kennismaken. Ook kan je vragen stellen wat deze methode voor je kan betekenen als je klachten ervaart als vermoeidheid, long COVID, rugklachten, spanningsklachten, etc. Er wordt gewandeld in een rustig tempo.

Waar 

Trefpunt is de fietsenstalling bij de Bowling aan de Heuvelweg 4 in het Westerpark. Er wordt verzameld om 9:45. Om 10 uur start het lopen. De wandeling is gratis, alleen koffie of thee na afloop is voor eigen rekening. 

Gezond Natuur Wandelen Zoetermeer organiseert elke week 4 gratis wandelingen van ongeveer een uur in het groen, binnen en buiten de bebouwde kom. Deze wandelingen starten op een vaste plaats en tijd en worden begeleid door vrijwilligers die onderweg ook iets over de natuur vertellen.

  • Elke dinsdagochtend vanuit het Hof van Seghwaert, ingang Appelgaarde
  • Elke woensdag vanaf Stadsboerderij De Balijhoeve, Kurkhout 100
  • Elke donderdag vanaf Palet Welzijn, Bijdorplaan 471
  • Elke 1ezondag van de maand in een ander park rond of in Zoetermeer. Bericht via mail of app.

Geef je vrijblijvend op bij Corrie Kramer per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
voor zowel de speciale Fête de la Nature wandeling als de gewone wandelgroepen. Extra wandelbegeleiders zijn welkom voor de donderdag en zondag. 

Kijk voor meer sportnieuws op onze sportpagina: sportnieuws of op het overzicht sportevenementen

Zelf sporten? Zie ons overzicht sportaanbieders en alle sportcursussen op een rij.

-advertenties-

-goede doel-