Molen De HoopHet is weer Open Monumentendag op zaterdag 9 september, het grootste gratis culturele evenement van Nederland. Duizenden monumenten openen dat weekend hun deuren voor het grote publiek. Een monument waar je kan beginnen is korenmolen De Hoop aan de Eerste Stationsstraat.

Molen de Hoop is als monument niet meer weg te denken uit Zoetermeer. Het is één van de weinige (rijks-)monumenten die Zoetermeer als relatief jonge stad rijk is en door de lokale bevolking als nummer 2 van 'The Old Five' benoemd. De molen werd in 1897 gebouwd op de plek waar al sinds de middeleeuwen een molen had gestaan. Sinds de jaren ’80 is Stichting Molen De Hoop eigenaar van de molen. De Stichting stelt het zich tot doel enerzijds de molen in goede (werkende) staat te onderhouden en anderzijds deze maximaal ter beschikking te stellen van de Zoetermeerse bevolking voor educatieve doelstellingen en ter ondersteuning van het historisch besef.

Natuurlijk doet Molen de Hoop ook dit jaar weer mee met de Open Monumentendag, waarbij landelijk talloze monumenten hun deuren openen voor het publiek. Op zaterdag 9 september bent u van harte welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Eerste Stationsstraat 37a te Zoetermeer. Kijk rustig rond en geniet van het uitzicht vanaf de stelling. De stichting probeert weer een aantal interessante rondleidingen door de molen te geven.

In en rond de molen is er gezellige muziek en de wieken zijn feestelijk versierd. De vrijwilligers bieden u gratis een mooie proeverij aan van bakproducten, gemaakt met ingrediënten uit onze molen. Koffie, thee en limonade zijn erbij. De ingrediënten kunt u natuurlijk ook kopen in de molenwinkel. Deze is, zoals elke zaterdag, geopend van 11 tot 17 uur. Voor de kinderen is er een leuke wedstrijd met smakelijke prijsjes, en (een beperkt aantal) kartonnen molentjes om zelf in elkaar te zetten.

Kortom: een leuke dag voor iedereen en genoeg redenen om even binnen te lopen. De vrijwilligers zien u graag op 9 september a.s. Komt u ook? Er wordt gehoopt op mooi weer en u bent van harte welkom.

Overigens kunt u de molen ook virtueel bezoeken. Met dank aan Ardito Fotografie: https://www.ardito.eu/.../molen-de-hoop.../fullscreen/

 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

 

-advertenties-

-goede doel-