Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: Kindermarketing.

 

kind snoepZoetermeer is de zesde gemeente van Nederland. Zesde? Nou, van de driehonderd-en-twee-en-veertig gemeenten die Nederland telt, lijkt me dat een mooie score. Score? Nou, meer minder willen scoren. Daar schijnt het om te moeten gaan. Zoetermeer wil zich sterk maken om de aanleiding tot verleiding die er is voor de Zoetermeerse kindertjes, uit het straatbeeld te bannen. Dus minder, minder, minder advertenties die kinderen aanzetten om te gaan dreinen, om met voeten te stampen of op de grond te gaan liggen en krijsen dat ze nog meer, meer, meer overgewicht willen. Overgewicht dat zo heerlijk aan de mouw van de hulpeloze moeder kan hangen om te bedelen om vooral die ene kindersurprise te kopen. Het is geen overbodige luxe in ons luxueus ingericht leventje, om onze kindertjes hiertegen te beschermen. Dus de handtekening onder wederom goede bedoelingen, is als initiatief leuk bedoeld. Maar, er is altijd wel een maar. Ik werd vroeger bang gemaakt voor dreigende gaten en een drilboor voor alles wat ongezond was en ik mijn tanden in wilde zetten. Ik kreeg vroeger een bal om achteraan te rennen in plaats van een beeldscherm om slechts vingervlugheid te oefenen. Vroeger wat het allemaal beslist niet beter, maar… daar is ie weer, maar: vroeger werd ik dan ook opgevoed in plaats van zoet gehouden.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Lees ook: Steun-voor-ex-kankerpatienten-in-zoetermeer

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-