foto voor artkel pizza eten copy copyDe Wereldwinkel Dorpsstraat bood de vrijwilligers een pizza etentje in de Hof van Seghwaert aan: een bedankje voor alle inzet en tijd. De drie vriendelijke gastheren van de Hof bakten de pizza's, serveerden deze en gaven een rondleiding in de bijzondere perenboomgaard.

De vrijwilligers hadden zelf ook nog allerlei lekkere gerechten meegenomen. Het was geanimeerd en gezellig op deze prachtige buitenplek.  Na de maaltijd vroeg de voorzitter van de Wereldwinkel Yvette Feeke, even wat tijd voor een paar belangrijke zaken. Vier nieuwe vrijwilligers waren aanwezig en werden voorgesteld en jubilaris Anke werd in het zonnetje gezet.

Een deel van de winst naar goede doelen

Yvette gaf hierna uitleg over hoe het gaat met de Wereldwinkel. Deze bestond vorig jaar vijftig jaar. Het was een succesvol jaar door de grote opdracht van de gemeente, met de repen van Chocolate-makers. Een deel van deze winst gaat in een potje voor slechtere tijden en vierduizend euro wordt dit jaar verdeeld over vier goede doelen: PlusPlus Solidaridat (een microkrediet voor boeren), Just Digit en Stichting Simbolica Projecten die ieder jaar zevenhonderd kinderen probeert te helpen om onderwijs te volgen.

Adopteren van vogeltjes

Als vierde doel: duizend euro voor het ‘adopteren van Jinotega vogeltjes’ tijdens de vogeltjesrace, waarbij de inzet wordt verdubbeld door organisatoren Stedenverband Nicaragua en de Lions. Het thema van het benefietevenement is: 'Een maaltijd dichtbij en een maaltijd ver weg’ en de twee doelen zijn; Stichting iedereen een maaltijd in Zoetermeer en Microkrediet Jinotega.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-