Vernèdepark en omgeving PaltelaanDe gemeente gaat een gebiedsvisie maken voor het Burgemeester Vernèdepark en de omgeving van de Paltelaan in Driemanspolder. Komt er een sporthal in het park, is er ruimte voor woningbouw? Iedereen kan meepraten over de toekomst van het gebied.

“De gemeente wil de omwonenden, de verenigingen en bedrijven in en rond het park en alle andere inwoners uit Zoetermeer intensief betrekken bij het maken van de gebiedsvisie. Wat vinden zij positief aan het park en de omgeving? Wat kan beter, wat moet behouden blijven en wat niet en welke wensen voor activiteiten zijn er voor activiteiten die plaats kunnen vinden in het Vernèdepark en aan de Paltelaan.” aldus wethouder Ronald Weerwag (Ruimtelijke Ordening).

 

Meepraten

Er worden twee varianten van de gebiedsvisie uitgewerkt, waarbij een keuze wordt gemaakt voor een voorkeursmodel. Naar verwachting kunnen inwoners vanaf oktober hierover meepraten. De direct belanghebbenden in en rond het park ontvangen hierover binnenkort een brief. In totaal zal het maken van de visie ongeveer een jaar duren. De gemeenteraad stelt de gebiedsvisie uiteindelijk vast.

 

Gebiedsvisie

De druk op de woningmarkt in Zoetermeer is groot. Het gebied biedt kansen voor woningbouw, aan de Paltelaan ligt een braakliggend terrein en er komt ruimte vrij als zwembad De Driesprong wordt gesloopt. Daarom wordt de omgeving van het park ook betrokken bij de gebiedsvisie. De herontwikkeling van het kantoorgebouw aan de Eerste Stationsstraat 185 en een plek voor een nieuwe sporthal zijn ook onderdeel van de gebiedsvisie.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-