20230903 40536

Directeur Hasan Tasdemir telt af

Het Nationaal Videogame Museum heeft zondagavond 3 september de stekker eruit getrokken in het pand in de Passage Stadshart. Veel mensen hadden deze dag de kans benut om voor de laatste keer in dit pand te gamen en kijken uit naar de verhuizing.

Het museum gaat nu vol aan de slag met de verhuizing en hoopt vóór de herfstvakantie in oktober weer open te kunnen op de nieuwe locatie in het voormalige ABN-AMRO pand. Directeur Hasan Tasdemir nam samen met de crew en fans met een feestje afscheid van de oude locatie. Hasan: “We hebben met het Videogame Museum al drie verhuizingen gehad sinds we begonnen in een klein gebouwtje aan de Cobaltstraat. Elke keer met weemoed naar wat we achter laten, maar ook met enthousiasme omdat we weer mooier en groter kunnen worden als museum.”

 20230903 40527  20230903
Wethouder Mertens neemt de laatste kans waar om nog een game te doen Directeur Tasdemir met interimwethouder Blansjaar en wethouder Mertens


Er staat het museum nóg een verhuizing te wachten, het voormalige ABN-AMRO pand is een tijdelijke locatie. Wethouder Willeke Mertens: “Vandaag trekken we feestelijk de stekker eruit, om over een tijdje hopelijk nog mooier weer te kunnen openen in het ABN-AMRO gebouw. Zo’n tussenverhuizing is niet ideaal, maar we werken er samen met het museum hard aan om een definitieve vestiging mogelijk te maken.”
Nu museum De Voorde is gesloten, wordt gekeken of het Nationaal VideoGame Museum op deze plek een vaste locatie zou kunnen krijgen.

 20230903 40530  20230903 40549
De oude en de nieuwe locatie

Voorzichtig inpakken

Alle gamemachines worden nu voorzichtig ingepakt in noppenfolie en dan 200 meter verderop gereden naar de nieuwe locatie. Veel van de 900 speelautomaten uit de opslag staan daar al, maar alle speelbare gamemachines worden in de komende weken verhuisd.
Het museum hoopt rond 14 oktober weer open te kunnen, vóór de herfstvakantie wat altijd weer een drukke periode is voor het museum.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-