20170224 98316Stichting Iedereen Een Maaltijd is na de samenwerking met Palet Welzijn gestopt bij Eetcafé Meerzicht en werkt weer vanuit huis. Mensen die hulp nodig hebben kunnen nog steeds maaltijden krijgen van de stichting, die nu samen werkt met de organisatie Twitterhelpt.

Brenda Hartgring, initiatiefneemster van de stichting: “De samenwerking is niet gegaan zoals we hadden gehoopt, zo enthousiast als we waren, werd het niet wat de bedoeling was en hebben wij dit na lang beraad stop gezet.” Brenda is zelf nog niet helemaal opgeknapt na een zware operatie in april en besloot om nu eerst tijd voor zichzelf te nemen.
Twitterhelpt is een landelijke organisatie, die voor Stichting Iedereen Een Maaltijd, SIEM, de aanvragen gaat behandelen. De organisatie helpt niet alleen op het gebied van voedsel, maar ook voor kleding of andere spullen. Mensen kunnen bij Twitterhelpt een maaltijd aanvragen, die dan door SIEM gemaakt wordt.

 

Actie Vogeltjesrace gaat door

De actie van de Vogeltjesrace in de Dorpsstraat op 30 september, waarvan de opbrengst bedoeld is voor SIEM gaat gewoon door. SIEM stopt immers niet met het maken en uitdelen van maaltijden voor mensen die het hard nodig hebben en de stichting wil ook doorgaan met de activiteiten om mensen te verbinden zoals kooklessen of Kinderbingo. Ook de kerstpakketten staan komend jaar weer op de planning.

Foto: Brenda Hartgring

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-