Kunstwerk oncologie 6Stichting Maja Anjohuis heeft dinsdag 5 september een kunstwerk aangeboden aan het Haga ziekenhuis Zoetermeer, voorheen het LangeLand. Het kunstwerk met 80 kleine schilderijtjes is gemaakt door deelnemers van het Maja Anjohuis en komt te hangen op de oncologie afdeling.

Kunstwerk oncologie 5Stichting Maja Anjohuis biedt steun voor (ex)kankerpatiënten met bijeenkomsten voor lotgenoten en activiteiten. De lotgenoten kunnen op een tweewekelijkse koffie ochtend ongedwongen en ontstpannen met elkaar praten. Initiatiefneemster Maja Neijssel: “We horen steeds van de deelnemers terug dat zij het zo belangrijk vinden om te praten met lotgenoten. Iedereen weet waar je doorheen gaat en er is veel begrip voor elkaar.”

Op één van de activiteiten van de nog jonge stichting Maja Anjohuis werd door de lotgenoten gewerkt aan het kunstwerk. Het kunstwerk kreeg de naam ‘Happy Project’, omdat er alleen maar vrolijke bloemen zien zijn op de 80 kleine schilderijtjes. Het kunstwerk werd namens het Haga ziekenhuis in ontvangst genomen door artsen, verpleegkundigen en een afgezant van de kunstcommissie. Het krijgt een plaats direct voor de behandelkamer op de afdeling oncologie.

 

Veiling en loop

Stichting Maja Anjohuis werd deze zomer opgericht en is druk bezig om meer bekendheid en financiële steun te krijgen. Maja Neijssel: “We zijn al ruim een half jaar bezig met de inloopochtend en kleine activiteiten, maar deze zomer liep alles opeens heel snel. We werden een stichting, kregen meer vrijwilligers en van alle kanten steun en donaties.”
De Ronde van de Driemanspolder, een hardloopevenement dat op 5 november wordt gehouden, schenkt de opbrengst van de loop aan het Maja Anjohuis. Daarbij wordt deze opbrengst, tot een maximaal bedrag van €10.000 nog eens verdubbeld door het Nationaal Fonds tegen kanker.
Maja: “We zetten nu dus alles in om zoveel mogelijk geld en donaties binnen te krijgen voor de Ronde!”
Woensdag 11 oktober is er een benefietveiling met feestje om geld op te halen en leuke activiteiten te organiseren voor de stichting.
Lees hier alles over de veiling voor het Maja Anjohuis: https://www.zoetermeeractief.nl/429-nieuws-2023/25607-benefietveiling-en-feestje-voor-maja-anjohuis

Foto’s door Lucas Krullaards

-advertenties-

-goede doel-