Huiscolumnist Adri Smits bekijkt het Zoetermeerse nieuws op geheel eigen wijze. Nieuws kan hem ontroeren, verbazen, ergeren of doen verzuchten. Met zijn humor weet hij zaken echter feilloos te relativeren. Deze week: 681, hoop aan de horizon.


sleutelAlle politieke partijen willen wel meer woningen bouwen en vooral beloven. Of het nu in Emmer-Compascuum of in Sint Kruis is, er zullen stenen gestapeld worden met een deur ertussen. Stikstof of uitstervende zandpad, beloven zullen ze. Zoetermeer kan niet achterblijven, die komen dit jaar, als er geen kleine ijstijd binnenvalt, tot het verbijsterende aantal van 681 nieuwe woningen. Tot op de laatste steen uitgerekend. Veel stenen dus. Maar…zolang het geen begroting is, kunnen ze in Zoetermeer tellen, reken maar. Nu wil het geval dat de dochter van mijn buurman een vechtscheiding achter de rug heeft, het huis moet verkopen maar wel twee kinderen mag meenemen. Ze heeft zich weliswaar vrijgevochten maar de vrije sector is geen optie voor haar. Het hoogbejaarde echtpaar, de één met een rollator zonder hulpmotor, de ander de meeste tijd in een tillift door gebrek aan personeel en andere hulpmiddelen, wachten op een aangepaste, goed te onderhouden, veel kleinere woning. Het nieuws over de nieuwe woningen heeft hen bereikt dus hoop doet wonderen. Een hoop stenen, een hoop beloftes, een hoop woningzoekenden, een hoop hopen op. Maar of nummertje 681 een sociale dan wel op maat aangepaste huurwoning is, is nog maar te hopen. En zo ja, ze lopen te hoop, doch aansluiten achter nummer 681. Volgend jaar beter, zullen we maar hopen.

Adri Smits, meer lezen van Adri Smits: adrismits.auteursblog.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-