afvaldamesLoop de afvalrace en test jouw kennis over afvalscheiding en vermindering. Shop een nieuwe tweedehands vintage outfit. Zaterdag 16 september is er van alles te ontdekken, ervaren en leren over duurzaamheid tijdens de Duurzaamheidsmarkt in en om het Stadhuis-Forum in Zoetermeer.

Win advies in over energiebesparing, energie opwekken en verduurzamen van je woning. Of laat je kapotte koffiezetapparaat maken in het repaircafé. Zoetermeerse organisaties, ondernemers en bewoners presenteren er hun duurzame producten en/of ideeën. Ook worden er tal van leuke activiteiten georganiseerd.

“Zoetermeer is een duurzame stad waar groen altijd in de buurt is. We verbinden het groen in de stad met het al het groen om ons heen. Dat is onze ambitie voor 2040! Tijdens de duurzaamheidsmarkt op het Stadsfestival wordt hier uitgebreid aandacht aan besteed, voor en door Zoetermeerders”, zegt wethouder Bouke Velzen (Duurzaamheid).

 

Ruim 25 Zoetermeerse organisaties

Op de Duurzaamheidsmarkt staan ruim 25 veelal Zoetermeerse organisaties, ondernemers en bewoners die allemaal een bijdrage leveren aan de duurzame toekomst van de stad. De organisaties zijn actief op het gebied van hergebruik en circulariteit, gezondheid en voeding, biodiversiteit, duurzaamheid en energie besparen en staan voor je klaar om je te adviseren.

Zo is er informatie over aardgasvrij wonen en energiebesparing, maar ook voor biodiversiteit, natuur en afval. Het programma start om 11 uur en duurt tot 17 uur.

 

Stadsfestival Zoetermeer 2040

De Duurzaamheidsmarkt is onderdeel van het Stadsfestival Zoetermeer 2040. Een evenement over het heden en de toekomst van Zoetermeer. Vorig jaar stelde de gemeenteraad de Visie Zoetermeer 2040 (pdf) vast. Hierin staat hoe we ervoor willen zorgen dat Zoetermeer nu en in de toekomst dé plek blijft waar het fijn wonen, recreëren, werken en ondernemen is. Met dit Stadsfestival wil de gemeente de inwoners op een leuke manier kennis laten maken met wat er in de stad gebeurt om dit te realiseren. Meer informatie is te vinden via www.zoetermeerisdeplek.nl/stadsfestival 

Alle evenementen in Zoetermeer vindt u op onze evenementen kalender: www.zoetermeeractief.nl/agenda/evenementen

Kijk ook op onze kalender voor activiteiten, cursussen, sportevenementen of de culturele agenda voor alle theater en muziek tips!

-advertenties-

-goede doel-