20230915 40670Hunted Zoetermeer zorgde vrijdagmiddag 15 september voor veel verbaasde gezichten in Meerzicht: ‘Wat is er veel politie op straat, wat is er aan de hand?’. Bij het spel Hunted, bekend van televisie, maakten politie en handhavers ‘jacht’ op 80 Zoetermeerse jongeren.

20230915 40637De jongeren waren goed herkenbaar met een zwarte ‘scheur-overall’ die ook voor arrestanten gebruikt wordt en een rugnummer. Nadat ze de spelregels te horen hadden gekregen werd de hele groep succes gewenst en met 5 minuten voorsprong op weg gestuurd door burgemeester Bezuijen. De jongeren mochten door de hele wijk Meerzicht lopen, maar niet naar binnen bij gebouwen. De Meerzichtlaan was vrij gebied waar je niet afgetikt kon worden, evenals bij de stempelposten waar de jongeren drie stempels moesten halen.
Na 5 minuten begon de jacht opde jongeren door politie en handhavers, die zelf ook de nodige capriolen uithaalden om de jongeren af te kunnen tikken. Op het natte gras schoof een politiemotor zelfs onderuit. De jongeren klaagden dat het best moeilijk was om de politie te kunnen ontlopen, maar ook de hulpdiensten moesten zich flink inspannen om de jongeren af te tikken.

Na twee uur was de jacht voorbij en waren er 4 winnaars: de jongeren die alle stempels hadden verzameld, zonder afgetikt te worden. Samen schoven de hulpdiensten en de jongeren aan voor een gezellige barbecue. Een van de agenten vond Hunted een heel leuke manier om jongeren te laten kennis maken met de politie: “Als jongeren in aanraking komen met de politie is dat meestal niet zo’n leuke kennismaking. Nu kunnen we elkaar een beetje leren kennen, tijdens de barbecue ook gezellig praten, in een leuke sfeer.”

Foto's: Marja de Laaf

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-