Lief & Leed Zoetermeerimage001 7 copyIn Zoetermeer zijn er 130 Lief en Leedstraten waar buren naar elkaar omkijken, elkaar helpen en het Lief en Leedpotje beheren om het burencontact te onderhouden. Elk jaar organiseert Stichting Lief en Leedstraten de: ‘Liefste Straat verkiezing’.

Alle aangesloten Lief & Leedstraten mochten zichzelf aanmelden om de allerliefste straat van het jaar te worden.

Liefste straat verkiezing op het Stadsfestival

Dit jaar vond de verkiezing plaats op het Stadsfestival. Wethouder Ter Laak was aanwezig om de Liefste Straat verkiezing te openen. Ze benadrukte het succes van Lief en Leed in de stad en het naar elkaar omkijken. Het thuis voelen in Zoetermeer is ook een streven voor de agenda van 2040. Op de zonnige zaterdagmiddag gingen drie straten strijden om de titel ‘Liefste Straat van Zoetermeer 2023’, te weten: Wethouder van Wellstraat uit Oosterheem, Paasberg/Lemelerberg uit Meerzicht en Tjalkwerf uit Buytenwegh/De Leyens.

In deze drie straten wordt veel gedaan aan goed burencontact. Zo organiseert de Wethouder van Wellstraat jaarlijks een straat-bbq en onderhouden ze samen het adoptie groen. Paasberg/Lemelerberg organiseerde een uitje voor de eenzame ouderen en in de Tjalkwerf is onlangs het 40-jarig bestaan gevierd met een groot feest.

 Lief & Leed Zoetermeer  Lief & Leed Zoetermeer
 Lief & Leed Zoetermeer  Lief & Leed Zoetermeer

De winnaars

Het was aan het publiek in de zaal om de uiteindelijke winnaar te kiezen. Maar voordat de winnaar bekend werd gemaakt was er een loting voor een Albert Heijn Straatfeestpakket onder de gangmakers in het publiek. Het AH Straatfeestpakket ging naar de gangmakers van het ouderencomplex aan het Oosterheemplein. Het publiek stemde aan de hand van drie vragen en de straat met de meeste stemmen uit de drie vragen was de winnaar.

De einduitslag lag erg dicht bij elkaar, maar Wethouder van Wellstraat mag zich de ‘Liefste Straat van Zoetermeer 2023’ noemen en ontving een straatprijs van €500,-.  Paasberg/Lemelerberg werd tweede en ontving een straatprijs van €250,- en tot slot werd de straat Tjalkwerf derde en ontving een straatprijs van €150,-.

Met de straatprijzen gaan alle drie de straten iets leuks organiseren voor alle buren.
De Liefste Straat verkiezing is mogelijk gemaakt door de samenwerking tussen Stichting Lief en Leedstraten en Gemeente Zoetermeer, Fonds1818, Albert Heijn Rokkeveen en CKC&Partners. Wilt u meer weten over Lief en Leed, bekijk op Facebook of Instagram Lief en Leed Zoetermeer of ga naar www.liefenleedzoetermeer.nl

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-