20230920 4091920230920 40905Het Netwerk Zoetermeer Miljoenennota Ontbijt ging dit jaar letterlijk tot de bodem. Het ontbijt werd gehouden op een wel heel bijzondere locatie: de bodem van het nieuwe zwembad in aanbouw. Vele ondernemers luisterden op deze unieke locatie naar de toelichting op Prinsjesdag.

De dag na Prinsjesdag volgt in Zoetermeer traditiegetrouw het Miljoenennota Ontbijt, dit jaar op woensdag 20 september. Charlie Aptroot, Voorzitter van Netwerk Zoetermeer en oude burgemeester van de stad, heette alle aanwezigen welkom en vond de locatie prima passen bij de gelegenheid. Aptroot: “Dit gebouw staat nu in de steigers en laat grote ambities zien, zo is het nu ook met de plannen van Prinsjesdag.”

Op de bodem van het 25-meter bad was een grote sfeervolle ontbijtruimte ingericht, een unieke plek voor een lekker croissantje en kopje koffie. Deze week nog wordt het bad helemaal schoongemaakt en dan langzaam gevuld met water zodat de druk op muren en bodem geleidelijk wordt opgevoerd.

 20230920 40906  20230920 40911


Hans Biesheuvel, de voorzitter van Ondernemend Nederland, nam de aanwezigen tijdens het ontbijt mee in een toelichting wat het nieuwe regeringsbeleid zal betekenen voor de ondernemers en het bedrijfsleven in Zoetermeer. Biesheuvel, zelf ook ondernemer, spoorde de aanwezige ondernemers vooral aan zich te laten horen in de formatie van het nieuwe kabinet. Biesheuvel: “In de begroting wordt voor komend jaar 433 miljard uitgegeven, terwijl er 400 miljard aan inkomsten zijn. Niemand wil bezuinigen voor deze extra uitgaven, maar maatregelen zoals het verhogen van het minimumloon worden toch vooral betaald door het bedrijfsleven. We moeten het bedrijfsleven dus versterken. Niet alleen verdelen en uitgeven maar ook verdienen!”

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-