025 CopyrightFOTOFLEX.NL 20092023 copyWoensdag 20 september is de nieuwe Meerpunt-bakfiets onthuld. Het team van het Meerpunt Inlooppunt gaat met de bakfiets langs bij verschillende locaties in de stad, zoals scholen, speeltuinen of evenementen om zo beter zichtbaar te zijn voor Zoetermeerse ouders.

Het Meerpunt is het Zoetermeerse Centrum voor Jeugd en Gezin. Het Meerpunt biedt een veilige plek voor alle ouders, opvoeders en professionals waar zij op een laagdrempelige manier gratis en anoniem terecht kunnen met vragen en zorgen over opvoeden, opgroeien en ouderschap. De nieuwe bakfiets van het Meerpunt werd woensdag 20 september gezamenlijk onthuld door wethouder Marijke van der Meer (Jeugd) en ouders van basisschool De Regenboog.

Meer zichtbaarheid

Door deze bakfiets kunnen ouders het Meerpunt door de hele stad tegenkomen. “Dit maakt de stap kleiner voor ouders om te bespreken waar ze bij de opvoeding tegenaan lopen”, licht wethouder Marijke van der Meer toe. “Dit is goed, want opvoeden klinkt als vanzelfsprekend, maar is soms helemaal niet makkelijk. Het kan dan helpen om hierover te praten. Iedere vader of moeder kan wel goede tips gebruiken. Bij de bakfiets van het Meerpunt kun je dan terecht met al je vragen en zorgen.”

Meerpunt: voor alle vragen rondom het gezin

Samen met ouders kijkt het Meerpunt of en welke ondersteuning nodig is en welke mogelijkheden er zijn. Soms is een luisterend oor dan al genoeg en het kan ook fijn zijn om wat ondersteuning te krijgen. Denk aan wat handvatten en tips voor bij een peuter met driftbuien, een strijd aan de eettafel of een puber die alleen maar wil gamen. Hoe groot of klein de vraag ook is. Samen wordt er gezocht naar oplossingen.

Inlooppunt en contact

Op maandag, woensdag en vrijdag kunnen ouders zonder afspraak terecht bij het Meerpunt Inlooppunt in het Stadhuis-Forum. Het Meerpunt Inlooppunt is van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00  en 17.00 uur ook bereikbaar per telefoon op 079-331 02 325, via Whatsapp op 06-25 70 77 31 en per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie is te vinden via www.meerpunt.nl 

Foto: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-