Jaap Eilander Pianist copy copyWoensdag 27 september zal het wekelijkse lunchpauzeconcert in de Oude Kerk (Dorpstraat 59) te Zoetermeer worden gegeven door Jaap Eilander (piano). Het concert begint om 12.45 uur. Dit concert is gratis toegankelijk. De deur van de kerkzaal is open vanaf 12:30 uur.

Jaap Eilander

Jaap Eilander, winnaar van het Petrof Piano Concours, studeerde in 2009 af op hoofdvak piano aan het ArtEZ-Conservatorium van Enschede bij Mikhail Markov en Fred Oldenburg. Hiervoor volgde hij pianolessen bij onder andere Herman Riphagen en later bij Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ook volgt hij masterclasses bij Ralph van Raat, Marietta Petkova en Willem Brons.

Jaap Eilander is regelmatig te horen tijdens solo pianorecitals, kamermuziekconcerten en bij het begeleiden van solisten, koren en orkesten. Hij trad op in onder andere het Concertgebouw Amsterdam, Paleis Soestdijk, Kasteel de Vanenburg, Kurhaus Scheveningen en verschillende concertzalen in binnen- en buitenland zoals in Anhalt-Köthen (DL), de plek waar Bach zelf werkzaam is geweest. Bijzonder was het optreden van Jaap in 2008 tijdens de opening van het Nationaal Muziekkwartier in Enschede waarbij de toenmalige koningin Beatrix aanwezig was en het concert rechtstreeks te zien was op televisie.

Begin 2012 verscheen zijn eerste solo-cd met werken van Schumann, Chopin, Liszt en Prokofiev getiteld "Arabeske", gevolgd door twee Bach-albums in 2015 en 2020 en een album met muziek van Grieg, Schubert, Rachmaninov en Brahms in 2021.

Programma

Johann Sebastian Bach (1685-1750):

  1. Jesu joy of man’s desiring (uit Cantate BWV 147, bewerking Jaap Eilander)

Franz Liszt (1811-1886):

  1. Drie liedbewerkingen: 
    1. Frühling (uit Six Chants Polonais, Frederic Chopin)
    2. Aufenthalt (uit Schwanengesang, Franz Schubert) 
    3. Doppelgänger (uit Schwanengesang, Franz Schubert) 
  2. En Rêve (Nocturne)
  3. Vallée d’Obermann

Bij de uitgang staat een collectebus voor uw vrijwillige bijdrage. De concerten worden mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Zoetermeer, Netwerk Zoetermeer en gemeente Zoetermeer.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-