Bibliotheek Zoetermeer nav longlist Gouden VleermuisVan zondag 22 tot en met zondag 29 oktober wordt voor de 15e keer het Nederlands Thrillerfestival gehouden. Een jubileumeditie dus. De jaarlijkse literaire en culturele happening maakt van Zoetermeer een week lang de spannendste stad van Nederland.

Zondag 22 oktober vindt de aftrap plaats met een groots Boekenfestival in het Stadstheater. Onderdeel hiervan is de bekendmaking van de winnaars van de Vleermuizen en de uitreiking daarvan. Dit jaar zijn dat er maar liefst vier. Naast de al bekende prijzen voor het beste thrillerdebuut, de MAX Bronzen Vleermuis, de beste thriller van het jaar, de MAX Zilveren Vleermuis en de MAX Gouden Vleermuis voor het beste oeuvre wordt er dit jaar ook een prijs uitgereikt voor voor het beste spannende jeugdboek: de MAX Junior Vleermuis. Jan Slagter van Omroep MAX reikt de prijzen uit.

 boeken  IMG 4109


Onlangs werden de longlists voor deze vier Vleermuizen bekendgemaakt en naar aanleiding daarvan hebben de Bibliotheek Zoetermeer, Boekhandel Silvester en de Goudse Bibliotheek alvast enthousiast de eerste presentaties gemaakt en boeken uitgezocht voor hun lezers.
Begin oktober volgt bekendmaking van de vier shortlists en weten we wie de genomineerden zijn voor deze gewilde literaire onderscheidingen.

Alle verdere informatie over de diverse programma onderdelen, tijdstippen en hoe je aan te melden is te vinden op www.nederlandsthrillerfestival.nl 

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-