20230923 41059Schaken is goed voor je hersens, maar een schaaktafel in de openbare ruimte zorgt ook voor ontmoeting en verbinding. Zaterdagmiddag 23 september reikte Stedon (leverancier van o.a. schaaktafels) een cheque van € 4.444,- aan de Hersenstichting, bij de nieuwe schaaktafel in het Stadshart.

De uitreiking vond plaats bij de nieuwe schaaktafel in het Stadshart bij de Stadstuin Warande in het bijzijn van de voorzitter van de KNSB, Bianca de Jong-Muhren en wethouder Marijke van der Meer. Dankzij schaakvereniging Promotie kon er worden geschaakt.
“We zijn vereerd dat deze cheque hier in Zoetermeer wordt overhandigd aan de hersenstichting”, vertelt wethouder Marijke van der Meer. De wethouder ging in op de wens van het stadsbestuur om openbare schaaktafels te plaatsen in de stad. “Schaken is goed voor het brein en brengt mensen samen. Er komen zes van deze schaaklocaties verspreid door de stad. En heel belangrijk, ze zijn allemaal toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Dit onderscheidt Zoetermeer van veel andere locaties in Nederland.”
Inmiddels zijn de eerste twee schaaktafels in gebruik genomen bij de beweegroutes in de beoogde wijk Entree. Drie schaaktafels zijn kortgeleden geplaatst. Hiervan bevinden zich twee in het centrum van Zoetermeer en een in het Floriadepark. De zesde schaaktafel wordt tegelijkertijd aangelegd met een Skatepark in het Heempark in Oosterheem.

 20230923 41061  20230923 41065


Bianca de Jong-Muhren gaf aan dat dit de 100e jubileumactiviteit van de KNSB is, die met 150 jaar de oudste schaakbond van de wereld is en de oudste sportbond van Nederland. Ze vond het bedrag van € 4.444 een mooi schaakgehalte hebben, omdat 4 de helft is van het schaakgetal 8.
Dankzij de bijdrage van € 100,- door Stedon per geleverde schaak(dam)tafel kon eerder al meer dan € 6.200,- beschikbaar worden gesteld aan DIDA voor schaaktafels voor scholen in Oeganda als goede doel van het Jubileum van de KNSB.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-