IMG 5729

Afgelopen zaterdag vierde de Bergenbuurt in Zoetermeer, net als vele andere plekken in de stad, 'Burendag'. In dit geval waren de straten Paasberg, Lemelerberg, Langeberg en Kuiperberg het middelpunt van de festiviteiten. Bij dit gezamenlijke buurtfeest werd ook stil gestaan bij de aanstaande renovatie en verduurzaming van woningen van Vidomes en de Goede Woning in deze straten. 

De bewoners van Vidomes waren al geruime tijd op de hoogte van de aanstaande renovaties en isolatiewerkzaamheden aan hun huizen. De bewonerscommissie van Vidomes zette zich actief in om iedereen te informeren via nieuwsbrieven en was zelfs eerder deuren langs gegaan om te polsen of er interesse was voor een buurtfeest. Ook Stichting Steenbreek werd herhaaldelijk onder de aandacht gebracht. Onder het motto 'ruil een tegel uit je tuin voor een tuinplant naar keuze' werden bewoners aangemoedigd om bij te dragen aan een groenere en gezondere leefomgeving.

 IMG 5711  IMG 5712  IMG 5744


Tijdens deze middag waren de wijkregisseur en vertegenwoordigers van de woningbouw aanwezig om met de bewoners in gesprek te gaan, onder het genot van koffie en thee verzorgd door de Barista's. Stichting Steenbreek had een informatieve kraam ingericht met tips over hoe we positief kunnen omgaan met klimaatveranderingen. Een van de tips was om minder tegels in de tuin te hebben en meer planten te laten groeien. Bewoners die zich hadden ingeschreven voor deze actie konden hun tegels inleveren bij de kraam in ruil voor een plant per tegel.

Daarnaast waren er diverse andere leuke activiteiten voor jong en oud. Voor de kleintjes was er bellenblaas, een vrolijk springkussen, terwijl anderen zaadbommetjes konden maken of een vogelhuisje konden knutselen en beschilderen. Er was aan alles gedacht, zelfs de aanwezigheid van twee EHBO-leden en een lokale bloemist die planten beschikbaar stelde voor verkoop.

Ondanks dat het weer niet helemaal meezat, kon dat de pret van de bewoners niet drukken. Ze kijken terug op een gezellige en zeer geslaagde Burendag.

Tekst en foto's: Marja de Laaf

Meer wijknieuws vindt u op onze speciale wijkpagina's!

www.zoetermeeractief.nl/mijn-wijk

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-