Sommige plekken in Zoetermeer kunnen wel een opfrisbeurt gebruiken. Een muur met afgebladderde verf, een kapot bankje, een rare parkeerplaats of een lelijk hoekje. Wilt u dat uw buurt mooier, veiliger en groener wordt en heeft u een goed idee om een dergelijke plek op te knappen?

Voorstellen zijn welkom

bw winkelcentrum 3Laat de gemeente weten wat u wilt veranderen en hoe u dat wilt doen. Met een kleine verandering kunt u al veel verschil maken. Een team van experts bekijkt alle ideeën op: aantrekkelijkheid, veiligheid, toegankelijkheid, gezondheid, betrokkenheid en duurzaamheid en geeft daar punten voor. Hoe hoger u scoort op de onderdelen, hoe meer kans dat het idee ook wordt uitgevoerd.

De gemeente stelt tot 2026 elk jaar €50.000 beschikbaar voor dit project en houdt per idee een bedrag van ongeveer €4.000 aan. Het belonen van initiatieven uit de wijk, om de buurt een kwaliteitsimpuls te geven, is naar aanleiding van een succesvolle motie die de VVD, LHN, D66, PvdA en Zo! Zoetermeer vorig jaar indiende.

Wat moet u doen

Kijk voor meer informatie op de website van de gemeente en geef uw idee door via het invulformulier. Op de website kunt u ook al zien welke ideeën waar al zijn ingediend. Zo zijn er al ideeën ingediend over het vervangen en plaatsen van bankjes op het Kentgensplein van Winkelcentrum Buytenwegh, het beschilderen van saaie electriciteitshuisjes in vrolijke (regenboog)kleuren of het opknappen van een grasveldje in Noordhove zodat meer kinderen er kunnen spelen.

Foto: Bankje in Winkelcentrum Buytenwegh

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-