3mp mandelabrug ingangDe liften van de Mandelabrug zijn regelmatig buiten werking door storingen, die vaak veroorzaakt worden door vandalisme. De gemeente wil nu twee camera’s plaatsen bij beide in- en uitgangen van de Mandelabrug om te voorkomen dat de liften elke keer weer onklaar worden gemaakt.

Er zijn twee mogelijkheden om van de Mandelabrug, die Rokkeveen en Driemanspolder/Entree met elkaar verbindt, gebruik te maken: met de lift of via de roltrap. De roltrap is niet voor iedereen een optie. Minder valide mensen, die gebruikmaken van een rollator, rolstoel of scootmobiel, kunnen niet op de roltrap. Ook voor mensen met een elektrische fiets is de roltrap vaak geen optie, de fiets is te zwaar om op de roltrap onder controle te houden.
Na een aanrijdschade aan de hoofdlift aan de kant van het Plein van de Verenigde Naties op 15 augustus is deze lift langdurig buiten gebruik geweest. De benodigde onderdelen voor de lift waren niet voorradig. Ook de reservelift en de roltrappen vielen in deze periode een aantal keer uit, zodat de brug helemaal niet meer te bereiken was.

 

Maatregelen gemeente

Naast het plaatsen van twee bewakingscamera’s wil de gemeente inwoners ook actiever informeren over storingen van de liften. Zo is het plan om alternatieve routes kenbaar te maken via social media en via de website van de gemeente als de storingen langer duren. Er wordt onderzocht of taxivervoer geregeld kan worden voor gehandicapten, die door een storing van de liften de Nelson Mandelabrug niet kunnen gebruiken.
Ook wordt het contract met het bedrijf dat de storingen moet verhelpen aangepast. Er komen scherpere afspraken over de termijn waarin een storing verholpen moet zijn.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-