IMG 5764

Afgelopen zaterdagmiddag was er bij buurthuis 't Anker in Meerzicht een goed georganiseerde Energietransitie markt. De voorzitter van BADE opende de middag met een kort voorwoord, gevolgd door een toespraak van wethouder Bouke Velzen.

IMG 5771De markt bood een schat aan informatie over energie en verduurzaming, met diverse gespecialiseerde organisaties die klaarstonden om vragen te beantwoorden en inzicht te bieden. De Energietransitie markt begon officieel met een korte introductie door Jacques van der Meer, de voorzitter van BADE (Bewoners Adviesteam De Entree). Wethouder Bouke Velzen, verantwoordelijk voor o.a. duurzaamheid en energietransitie, hield vervolgens een toespraak.

Op de markt waren verschillende kraampjes te vinden waar praktische informatie werd gedeeld. Bij de Duurzaamheidsconsulenten van Piëzo kon men tips krijgen over eenvoudige manieren om  water- en energiekosten te besparen. Bij DEZo kon men terecht met vragen over grotere duurzaamheidsmaatregelen voor hun huis, inclusief afspraken voor warmteverlies scans. De MLZ groep deelde inzichten over de luchtkwaliteit in Zoetermeer, terwijl Karin van Rooij, adviseur Energietransitie en Duurzaamheid namens de gemeente, aanwezig was om vragen te beantwoorden.

Buiten het buurthuis stond een caravan van Duurzaam Bouwloket, waar men tips kon krijgen om hun huis energiezuinig en duurzaam te maken. Hier waren ook verschillende materialen te zien waarmee men hun huis kon verduurzamen. Binnen in het buurthuis werden diverse presentaties gehouden, ondersteund met beeldmateriaal, over onderwerpen zoals luchtkwaliteit, ventileren, vloerisolatie en warmtepompen.

De energietransitie markt werd georganiseerd door VBEL in samenwerking met de gemeente Zoetermeer, Energieloket Zoetermeer, Vidomes, MLZ groep, Stichting Piëzo en DEZo.

Als u vragen heeft over energie of verduurzaming, staan de energieadviseurs van DEZo en Piëzo elke zaterdag van 10 uur tot 12 uur voor u klaar in het Forum van de bibliotheek voor gratis advies over energie besparen en verduurzamen.

Tekst en foto's, Marja de Laaf 

ozio_gallery_nano

-advertenties-

-goede doel-