03040BF6 C67E 4FAE AC54 E15E3F442CF6Een vrij weekend en op zoek naar leuke activiteiten in de stad, onze agenda staat er vol mee. Wat dacht je van een avondje disco dansen, heerlijk met het gezin naar de minimarkt, crea inspiratie opdoen, stap op de fiets voor een good food fietstocht of voorzie de kinderen van een nieuwe garderobe.

Disco Vibes
Op 6 oktober 2023 organiseert Disco Vibes ‘The 80’s & 90’s party’. Een reis terug in de tijd naar de onvergetelijke jaren 80 en 90. Stap in je tijdmachine en bereid je voor op een avond vol nostalgische muziek, geweldige mode en onvergetelijke herinneringen. Van de funky beats van Michael Jackson tot de iconische pop van Madonna, alle klassiekers worden gedraaid. Vergeet niet om je meest retro-achtige outfits uit de kast te trekken – denk aan neonkleuren, oversized truien, beenwarmers, en niet te vergeten de sprankelende disco-outfits. De locatie (aan de Van der Hagenstraat 22) wordt omgetoverd tot een waar eerbetoon aan deze bijzondere decennia. Ga samen een avond vol plezier en euforie beleven, dansen tot in de vroege uurtjes en herinneringen ophalen aan je favoriete jaren 80 en 90 momenten. Info en tickets op www.discovibes.nl

Mini markt buurttuin de Zoete Aarde
Als het weer het toelaat wordt zaterdag 7 oktober de laatste minimarkt van dit jaar gehouden in buurttuin Zoete Aarde. Er wordt geknald met een shantykoor, de vrolijke vlaggetjes gaan weer wapperen en er zullen aardig wat kraampjes onder de appelbomen staan met originele, meestal zelfgemaakte producten. De tuin gaat weer bruisen van gezelligheid. Het shantykoor ‘De Weidepoort’ uit Zoeterwoude zal met z’n zeemansliedjes en andere meezingers de sfeer er flink in brengen. Kinderen kunnen knutselen aan de lange tafel. Ditmaal gaan ze vogelvoer maken. Marcellino is er met ijs. Kraampjes met o.a. ‘sweet oils’ en handmassages, sieraden, gebreide sokken. De kleurrijke stoffen en gehaakte vlaggetjes van Ineke en ‘knopie dopie’ maken er zeker een vrolijke boel van. Al met al zijn er enkele tientallen kraamhouders, die elk zo hun eigen creatieve producten presenteren. De pluktuin achterin is een bezoekje waard, je kan er zelf een mooi herfstboeket samenstellen. De prijslijst hangt bij de ingang. Voor elk wat wils dus komende zaterdag in Buurttuin Zoete Aarde aan de Broekwegzijde 195, tegenover basisschool De Elzenhoek. De markt begint om 11.00 uur en stopt om 15.00 uur. Op www.zoeteaarde.nl is veel info over de buurttuin te vinden.

Creatieve markt in winkelcentrum Rokkeveen
Op 7 oktober is er een crea zaterdag in het winkelcentrum Rokkeveen. De markt is van 11.00 tot 16.00 uur. Je vindt hier de leukste kraampjes met hobbymaterialen, creatieve ideeën, zelfgemaakte spullen zoals grappige cadeautjes, mooie sieraden, kaarten, schilderijen, beelden en nog veel meer.

Good Food Fietstocht
Dit seizoen organiseert De Hof van Seghwaert de Good Food Fietstocht. Rond Zoetermeer zijn vele boeren en telers actief die duurzaam 531B2DAB AE78 4809 8B8A 0A9794FF3F91en met oog voor biodiversiteit voedsel produceren. Op zaterdagmiddag 7 oktober wordt er op de fiets een bezoek gebracht aan het Voedselbos Benthuizen. Aan de rand van Benthuizen heeft Liesbeth van Bemmel een weiland omgevormd tot een mooi Voedselbos. Het is aangeplant met bomen, struiken en planten waar je van kunt eten. Het Voedselbos biedt een fijn leefklimaat voor bijen, vlinders en heel veel andere dieren. En je kunt uit het voedselbos natuurlijk van alles oogsten: fruit, noten, bessen, groenten, kruiden, zaden, bloemen enz. Als deelnemer van de Good Food Fietstocht kan je met eigen ogen zien hoe een Voedselbos wordt aangelegd en krijg je daarbij uitleg van Liesbeth zelf.   Wil je meedoen met de Good Food Fietstocht? Meld je dan voor donderdag 5 oktober aan via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van Good Food fietstocht en je naam. Vertrek is om 13.30 uur vanaf de ingang van het Hof van Seghwaert, rond 16.00 uur is iedereen weer terug. Kosten: € 5,00 per persoon (voor mensen met Zoetermeerpas € 2,50) inclusief fietstocht, rondleiding door het Voedselbos en een kopje thee. Het Hof van Seghwaert is gelegen naast de Gaardedreef 169 te Zoetermeer.

Kleding en speelgoedbeurs
Kortjakje houdt op zondag 8 oktober van 11.00 tot 14.00 uur weer hun halfjaarlijkse kleding- en speelgoedbeurs in de aula van de Paulusschool aan de Dr. J.W. Paltelaan 5 in Zoetermeer. Meer informatie https://kledingbeurskortjakje.webnode.nl/ 

Zie voor ale activiteiten onze uitgebreide agenda : https://www.zoetermeeractief.nl/agenda/complete-agenda

-advertenties-

-goede doel-