2015 VWG Vogellessen op basisscholenIn 1983 stapten een groepje mensen naar de notaris om de VogelWerkgroep Zoetermeer op te richten. Dit jaar bestaan zij 40 jaar en vieren hun jubileum onder de huidige naam Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer.

Vogels kijken is een bezigheid voor jong en oud en is inmiddels net zo populair onder mannen als vrouwen. Maar vogelsoorten zijn afhankelijk van een bepaalde omgeving en voor hen geschikt voedsel zoals planten, zaden of insecten. Daarom is het werkterrein van de vereniging een aantal jaren geleden verbreed van alleen vogels waarnemen, naar waarnemen in samenhang met biotopen. Als je weet welke soorten je in een bepaalde omgeving kunt verwachten is het zoeken en herkennen een stuk gemakkelijker. Deze bredere kijk op vogels en natuur was ook de voornaamste reden voor de naamswijziging naar Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer.

SpecialsJubileumsreceptie

Vogel- en NatuurVereniging Zoetermeer viert op dinsdag 21 november het jubileum met meer dan 200 leden en genodigden. De receptie is in het clubgebouw van de Scouting Impeesa Zoetermeer, Achterweg 21, 2716 NP Zoetermeer.
Nog geen lid, maar wel interesse in vogels, de natuur en dus de VNVZ? Dan is deze receptie een prima gelegenheid om lid te worden. Meld je even aan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en je ontvangt een persoonlijke uitnodiging.

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-