Koninklijke Onderscheiding uit aan de Ruijg en de heer Harteveld 08

Jan Ruijg, burgemeester Bezuijen en Henk Harteveld

Burgemeester Michel Bezuijen verraste tijdens het jaarlijkse diner van de Pelgrimshoeve Jan Ruijg en Henk Harteveld met een Koninklijke onderscheiding. Beide heren werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor hun langdurige inzet als vrijwilliger voor de kerk en de Pelgrimshoeve.

Koninklijke Onderscheiding uit aan de Ruijg en de heer Harteveld 07Jan Ruijg is bij de Pelgrimshoeve al bijna twintig jaar betrokken bij de commissie die aanvragen voor financiƫle hulp beoordeelt. Lange tijd vervulde hij de rol van voorzitter/secretaris. Ook was de hij onderdeel van het bestuur van de Pelgrimshoeve, met goede doelen als portefeuille. Tijdens de verhuizing naar de Wattstraat stak de Jan Ruijg volop de handen uit de mouwen.

Naast de Pelgrimshoeve betekent Ruijg ook veel voor de kerk. Zo was hij onderdeel van de vrijwilligersgroep die kerkdiensten in zorgcentrum Vivaldi hield en tot in de puntjes voorbereidde. Ook boog hij zich over de roosters en onderhield hij het contact met de vrijwilligers, musici en voorgangers.

Koninklijke Onderscheiding uit aan de Ruijg en de heer Harteveld 10Henk Harteveld begeleidde meer dan vijfentwintig jaar de diensten in de Protestantse Kerk. In zijn jonge jaren woonde hij in Urk, waar hij organist en trompettist was. In de jaren zeventig en tachtig voerde hij menig viering en concert op als organist, pianist en dirigent. Vervolgens zette deze lijn zich voort in Zoetermeer. In de Ichtuskerk en bij diensten in diverse zorgcentra in de stad kon steevast op muzikale ondersteuning van Harteveld worden gerekend.

Van 1995 tot 2016 begeleidde hij de bijbelclub van de Interkerkelijke Commissie voor de Geestelijke Verzorging van Verstandelijk Gehandicapten (ICGV) achter de piano. Ook was hij vrijwilliger bij de Taakgroep Eredienst en Liturgiecommissie van de kerkelijke gemeente. Daarnaast zette hij zich in voor de voedselhulp aan Roemeniƫ.

Onder het maken van muziek heeft Henk Harteveld enkele jaren geleden noodgedwongen een streep moeten zetten. Wel is hij nog volop betrokken bij de Pelgrimshoeve. Hier is de hij inmiddels al twaalf jaar vrijwilliger en beheerder van de zogeheten schatkamer. Hij onderzoekt bijzondere binnengekomen spullen en bepaalt de prijs. Harteveld is dagelijks te vinden bij de Pelgrimshoeve om zijn steentje bij te dragen aan deze organisatie.

Fotograaf: Patricia Munster

Elke dag het Zoetermeerse nieuws in uw mailbox? Blijf op de hoogte van het laatste Zoetermeerse nieuws en meldt u aan voor onze nieuwsbrief!

zoetermeeractief.nieuwsbrief

-advertenties-

-goede doel-